Skip to main content

26-30 JUNI 2024

RIVERBOAT JAZZ FESTIVAL - FOLKELIG KVALITET

Riverboat Jazz Festival hører hjemme i Silkeborg.

Siden Riverboat Jazz Festival startede i 1966 med tre små passagerbåde, der sejlede på en 2 timers sejlads op af Gudenåen, er festivalen vokset til en begivenhed, der fylder både i kvalitet og omfang.

Siden slutningen af 1980erne, hvor festivalen fik sit internationale præg, er det blevet en af Nordeuropas største jazz festivaler for klassisk jazz.

Mere end 60 orkestre/solister optræder for omkring 35.000 jazz fans over de 5 dage festivalen varer.

Riverboat Jazz Festivals musikalske profil er fortsat den klassiske jazz, som New Orleans og Dixieland Jazz, swing og mainstream, men i de senere år har der også været plads til fornyelse med yngre jazz og unge talenter.

Tre store telte hver med plads til 700-1000 mennesker, mange spisesteder og barer i midtbyen, gader og baggårde genlyder af smittende jazz – og det meste er gratis!

Festivalen falder altid i den første weekend i folkeskolernes sommerferie og er en musikalsk perle i en af Danmarks smukkest beliggende byer.

At dette overhovedet er muligt, skyldes de fire hovedsponsorer, Silkeborg Kommune, Tuborg, Midtjyllands Avis og Jyske Bank, samt et stort antal virksomheder og organisationer, der ved deres sponsorater er med til at sikre festivalens økonomisk.

Resten af økonomien sørger publikum for, ved at støtte barerne i teltene og på bådene. Festivalen ledes i dag af en bestyrelse, samt et sekretariat, som tager sig af planlægning, booking af musik og en række praktiske ting, der går forud for en festival.

Sekretariatet organiserer ligeledes arbejdet under festivalen for de godt 300 frivillige, der gør hele projektet praktisk muligt!