Frivillig

Kære Riverboat-frivillige!
Vi er så kede af, at vi ikke skal lave festival sammen med jer i år og nyde jeres fantastiske selskab, humør og arbejdsiver.
Vi glæder os til at vi i 2021 igen kan få lov at lave et brag af en jazzfest i byen, sammen med alle jer. 
Indtil da, pas rigtig godt på hinanden og hold afstand. 
Vi håber, at I alle er med næste år, hvor festivalen ligger 23.-27. juni 2021. 

 

 

Herunder kan du læse om, hvad det vil sige, at være frivillig ved Riverboat Jazz Festival og hvilke områder vi har brug for frivillige til. 

Som frivillig på Riverboat Jazz Festival får du:

 • Tre drikkekuponer pr. vagt (Fire pr. lukkevagt) (Kan byttes til en Riverboat t-shirt)
 • Forplejning de dage du har vagt.
 • Rabatfordele hos samarbejdspartnere
 • Adgang til medhjælper- og musikertelt Riverside (hele festivalen)
 • Medhjælperpriser i Riverside
 • Mulighed for at komme med til hjælperfest søndag i festivalen. (Kræver medlemskab af Musikforeningen)
 • Ansvar og noget til CV’et
 • God arbejdsmusik
 • Gode kollegaer og sjovt samvær

Vi forventer:

 • Du er fyldt 18 år (Dette gælder for de allerfleste vagttyper)
 • Du har lyst til at tage fat
 • Motiveret for at lave mersalg
 • Du samarbejder med pladsbosserne
 • Bidrager til det gode humør

At du ved, at du er vigtig for os, så det kan være svært for os at løse, hvis du melder fra i sidste øjeblik eller ikke møder op.

Læs mere herunder om, at være frivillig på vores forskellige pladser:

TORVET & HAVNEN

Havne- og Torveteltet er de to store spillesteder under den traditionsrige Riverboat Jazz Festival, hvor store danske og udenlandske jazzorkestre spiller. Begge telte er centralt placeret i byen og hvert år mens Riverboat finder sted er der masser af aktiviteter. Ud over teltet har Havnen en udendørs bar og på arealet uden for begge telte er der masser af mulighed for at gæsterne kan sidde og nyde musikken inde fra teltet samtidigt med at de oplever området omkring teltet.

Opgaverne for de frivillige hjælper består i at sælge diverse drikkevarer, øl, vin, vand, kaffe mm. fra de to barer i teltet og fra ude baren. Hjælperstaben er tilpasset således at der altid er noget at gøre og skulle der være en pause i serviceringen forventes det naturligvis, at man rydder op på bordene inde i teltet såvel som udenfor eller er behjælpelig med at tømme nogle af de mange skraldespande vi har sat op for at holde området pænt og rent.

De af hjælperne som hellere vil lave ”aktivt salg” ved bordene er mere end velkomne, og er en vigtig del af vores salg og image. Vi skal jo sørge for at de gæster der har ”bænket” sig også køber noget og dermed støtter Riverboat, så vi kan fastholde vores åbne koncept med fri adgang i teltene. Efter en aftenvagt hvor der lukkes ned, er det en del af opgaven, at deltage i oprydningen i og om nødvendigt på pladsen uden om teltet. En hjælpervagt er normalt på min. 5 timer.

Pladserne bestyres af fire såkaldte ”Bosser” som hver har deres ansvarsområde, og som leder og fordeler opgaverne, som man som hjælper har meldt sig til. De gør deres bedste for at informere og sætte dig ind i opgaven, når du kommer og når det kniber undervejs, naturligvis selv hjælper til.

Har du lyst til at hjælpe os, er det vigtigste for os, at du er parat til at løbe hurtigt og samtidig smile til vores gæster. Erfaring er ingen betingelse, men at man er god til hovedregning er absolut en fordel, da der i pauserne er mange gæster der skal serviceres hurtigt og effektivt.

RAMPELYS

Rampelys er i forvejen et hyggeligt og intimt spillested på Bindslevs Plads i centrum af Silkeborg med et væld af koncerter året rundt. Under Riverboat repræsenterer Rampelys netop dét - et hyggeligt og intimt spillested med en ekstremt god stemning, både for gæster, musikere og personale. Det er her musikerne mødes til jam, når de andre telte og spillesteder lukker. At være frivillig på Rampelys består i barservering, masser af smil, ansvar og til tider at være en natteravn i rigtig godt selskab med andre natteravne. Der er dog også dagsvagter, hvis man ikke er én af dem der kan holde sig vågen den halve nat. 

TEATERSCENEN

Teaterscenen er også Riverboats "eget" spillested under festivalen. Rent fysisk er Teaterscenen beliggende i Jysk Musikteater, hvor det er selve scenen i Store Sal der udgør Teaterscenen og indgang foregår på bagsiden af Jysk Musikteater. Det vil sige, at både musikere og publikum befinder sig på det der til dagligt er selve scenen. Som hjælper på Teaterscenen kan man på de indledende vagter være med til at gøre baren klar, sætte borde og stole op - og i det hele taget gøre spillestedet rigtig hyggeligt til at modtage gæster. Under koncerterne består opgaverne i både billettjek, barsalg, oprydning, opfyldning og hvad der ellers måtte være brug for på et lille og intimt spillested, hvor publikum betaler entré. 

KEDELHUSET

Kedelhuset er også et af Riverboats egne spillesteder under festivalen og her er der fokus på den sublime koncertoplevelse, som gæsterne betaler entré for at høre. Som hjælper i Kedelhuset kan man på de indledende vagter være med til at gøre baren klar, sætte borde og stole op - og i det hele taget gøre spillestedet rigtig hyggeligt til at modtage gæster. Under koncerterne består opgaverne i både billettjek, barsalg, oprydning, opfyldning og hvad der ellers måtte være brug for på et hyggeligt og intimt spillested.

BÅDENE – SEJLADSER

Hver båd er bemandet med min. 2 hjælper, på nogle af bådene 3. Opgaverne er primært bartjanser, salg af øl, vin, vand mm. Man indretter selv en midlertidig bar, normalt ude på fordækket, men man skal også være parat til at cirkulere rundt og servicere gæsterne. Klargøring og oprydning indgår i arbejdet.

En vagt indeholder normalt 2 sejladser af hensyn til kontinuiteten, men består også nogle gange af en enkelt sejlads.
Før sejlads afgang er der altid én af de hovedansvarlige (bosser) til stede, som hjælper, informerer og sætter dig ind i opgaverne – men når først der er lagt fra kaj må man klare sig selv.
Erfaring er en fordel, men ingen betingelse. Man kommer langt med lysten til at hjælpe og være med, samt et godt smil.

Skulle der være dårligt vejr har vi gode regnfrakker til bådvagterne!

INFORMATIONSVOGN

Vognen er placeret på Aahavevej centralt overfor Havneteltet. De primære opgaver er her at hjælpe med alle former for informationer til gæster og musikere. Hvordan man finder rundt i byen og finder spillestederne, at sælge programmer, t-shirts, badges og cd’er og at udbetale kontanter fra DK automat, at sælge øl billetter, at formidle overskydende billetter, og meget andet. Det er således en fordel, at man har et vist kendskab til festivalen og til byen generelt. Informationen er bemandet med 2 personer hele tiden og bare en af dem har erfaring fra tidligere klarer man opgaverne.

DE FRIVILLIGES EGET TELT-RIVERSIDE

Riverside er de Riverboatfrivilliges eget telt, hvor de spiser, opholder sig eller deler en øl med andre hjælpere efter endt vagt. Teltet er placeret i haven ved Silkeborg Museum på Havnen. 

Har du lyst til at være frivillig i Riverside? Riverside er oprettet i hjælpersystemet med egen vagtplan, som du frit kan tilmelde dig.

Den primære opgave i Riverside er at skabe en hyggelig atmosfære. 

Derudover skal du lave kaffe, sætte mad frem/tilbage fra buffeten og passe den lille bar i teltet. Der er høflig selvbetjening – og afrydning. Det kan være, nogen skal mindes om det.

PRODUKTION

Produktionen har deres ”kommandocentral” centralt på havnepladsen, hvorfra kørsel, vareleverancer og meget andet styres.
I denne gruppe er opgaverne mange og varierede og man skal være parat til at give en hånd med, hvor der behøves.
De primære opgaver er kørsel, udbringning af varer, afhentning af udenlandske orkestre i Billund lufthavn, levering af øl, vin og vand og andre ting til spillestederne, forskellige håndværkmæssige opgaver og i øvrigt alt forefaldende arbejde. 

JAZZLAND

Når man har en vagt i Jazzland, skal man hovedsagligt stå i cafételtet og sælge drikke og sandwich mm. Man skal også sørge for, at der er ryddet op på bordene og tømme skraldespandene løbende. Sørge for at det hele glider og holde øje med at alle børnene har det godt og være Riverboats ansvarlige konfliktløser, hvis der opstår konflikter mellem dem eller et barn der bliver væk.