50 år med klassisk jazz

Det hele startede i 1966 med tre små både (hver med ca. 100 passagerer), der sejlede med afgang fra havnen i Silkeborg på en 2 timers sejlads op ad Gudenåen og i de tilstødende søerne med glad jazz ombord. Flåden lagde til ved en sommerrestaurant 5-6 km udenfor Silkeborg og der spillede de tre orkestre til dans. 

Siden er Riverboat Jazz Festival vokset og især siden slutningen af 1980erne, hvor festivalen fik sit internationale præg, er det blevet en af Nordeuropas største jazz festivaler for klassisk jazz. 

Næsten 80 orkestre/solister optræder for jazzfans fra fjern og nær over de fem dage festivalen varer. Riverboat Jazz Festivals musikalske profil er fortsat den klassiske jazz, som New Orleans og Dixieland Jazz, swing og mainstream. 

Tre store telte med plads til 500-1000 i hvert telt, flertallet af spisesteder og barer i midtbyen, gader og baggårde genlyder af smittende jazz – og det meste er gratis! 

Kun til de populære Riverboat sejladser, og enkelte intim koncerter betales entré. 

I 2016 hvor Riverboat fejrer 50 året for starten er alle sejl sat til og programmet omfatter mere end 20 udenlandske og 50 danske orkestre. Man kan simpelthen ikke undgå at blive draget ind i festivalstemningen hvis man kommer på besøg, idet hele midtbyen emmer af levende musik. Er man jazzfan skal man mindst en gang i livet unde sig oplevelse af at deltage i jazzfestivalen og 50 års jubilæet er en oplagt anledning.