Riverboat Jazzdage 2021

Riverboat Jazzdage 2021

På trods af aflyst festival, bliver der Riverboatstemning i byen. Vi har været i tænkeboks for at tænke et godt alternativ, som smager så meget af Riverboat, som det overhovedet kan.

I den weekend, hvor Riverboat Jazz Festival skulle have fundet sted afholdes i stedet Riverboat Jazzdage og selvom rammen er nedskaleret, så vil der være masser af jazz i midtbyen på flere forskellige lokationer.

“Det har været en rutchebanetur at arbejde med festival i de seneste mange måneder og det er en kompleks størrelse at styre i mål, fordi der er så mange forskellige lag at forholde sig til. Vi ønsker at skabe mest muligt Riverboatstemning, til glæde for så mange som muligt og vi er glade for det setup, vi er kommet frem til. Det føles godt, at vi kan være med til at bidrage til kulturlivet i Silkeborg under genåbningen, men det vigtigste er fortsat, at vi passer på hinanden og overholder alle restriktioner”, udtaler bestyrelsesformand Johanne Errboe

Under de gældende coronarestriktioner for store forsamlinger og i tæt samarbejde med myndighederne afholdes 15-20 koncerter på hhv. den faste Torvescene og i telt på Havnen, med plads til op til 400 siddende gæster - heriblandt en familiekoncert og en bluesaften.

Desuden sendes jazzsejladser afsted med Hjejleflådens sommerklare både, der præsenteres kirkekoncert i Silkeborg Kirke, jazzhygge i gågaderne fredag og lørdag med streetorkestre, morgensang fredag morgen på Havnen mm.

Herudover præsenteres der også jazzkoncerter hos samarbejdspartnere, spillesteder, cafeer og restauranter heriblandt Jysk Musikteater, La Casita, Kedelhuset, Evald Restaurant, Brasserie & Café, La Casita, Magistraten m.fl.

“Man kan opleve et virkelig godt og bredt line-up til Riverboat Jazzdage og vi er meget glade for, at så mange spiller med og præsenterer jazzkoncerter på flere lokationer rundt om i byen. Der er plads til endnu flere, hvis andre vil være med. Musikprogrammet består overvejende af danske orkestre og der er rigtig meget at glæde sig til. Mads Mathias, Steffen Juul Hansen og sekretariatet lægger i disse dage sidste hånd på aftalerne og herefter offentliggør vi det fulde musikprogram.”, fortæller festivalleder Trine Valentin.

Helt praktisk vil man skulle løse billet til de fleste af arrangementerne, selvom de overvejende er med fri entré. På denne måde er vi i stand til at opfylde de coronatiltag og den kontrol vi skal som arrangør, samt undgå kødannelser mm. Der vil også være flere hygiejnemæssige rutiner vi skal gennemføre under arrangementet ligesom der vil skulle fremvises coronapas ved indhegnede områder. Det er fortsat det vigtigste, at vi sikrer at vores gæster og frivillige efter de til den tid gældende restriktioner. Vi har efterhånden lært, at alt kan ændre sig på ingen tid og det er vi forberedte på.

Der vil snart komme mere information om billetkøb.

“Vi vil gerne takke vores sponsorer og samarbejdspartnere for deres opbakning, selvom det ikke bliver en festival, som vi kender den. Der er enighed om, at det er godt at få skabt noget liv og stemning i byen som kickstarter sommeren til glæde for gæster, bysbørn og erhvervsdrivende. Vi vil også gerne rette en stor tak til orkestre, som har stået i venteposition og til leverandører, som har givet os gunstige deadlines. Sidst men ikke mindst skal lyde en stor tak til vores frivillige, som ufortrødent stiller op selvom scenarierne har ændret sig næsten fra dag til dag. Vi glæder os til at se jer alle til sommer og jazz i Silkeborg!”, afslutter Trine Valentin.

Ved yderligere spørgsmål, kontakt festivalleder Trine Valentin +45 29 68 34 09 eller bestyrelsesformand Johanne Errboe +45 60 61 34 41