Covid-19 & Riverboat Jazz Festival

Opdateret 26. marts 2021

Riverboat Jazz Festival 2021 og Covid-19

Det kan være svært at forestille sig, at vi kan være mange mennesker samlet til juni i år, men udrulningen af vaccine og lanceringen af coronapasset indenfor nogle måneder kan bidrage til en sikker genåbning af kulturlivet og vi følger naturligvis udviklingen nøje. 

Det er ingen hemmelighed, at tiden er en vigtig faktor i forårets genåbning og at vi som arrangører naturligvis har brug for en betydelig tidsramme ift. planlægningen, men vi holder humøret højt og tror stadig på en afvikling i en eller anden form.  

Vi har sammensat et fedt line-up og vi arbejder i øjeblikket med flere forskellige scenarier og afventer vurderingen fra ekspertkommisionen medio april vedrørende afvikling af store arrangementer i overensstemmelse med den samlede åbningsplan og de restriktioner der medfølger. Vi møder stor forståelse fra artister og samarbejdspartnere i forhold til deadlines og vi gør alt hvad vi kan, for at forberede os på og imødekomme de scenarier og krav vi kan blive mødt med. 

Riverboat Jazz Festival er ikke i fare for at lukke på baggrund af Covid-19, da vi har både meget forstående sponsorer, medlemmer, musikere, frivillige og samarbejdspartnere. Festivalbranchen er ramt generelt og vi ved, at flere store festivaler forventer at gennemføre i 2021 i et alternativt format. 

Det er naturligvis en virkelighed, som også eksisterer for os og derfor følger vi udviklingen tæt og overvejer grundigt, hvordan vi kan forestille os at Riverboat Jazz Festival 2021, kan se ud. Og selvom meget er usikkert og svært at planlægge noget som helst efter, ja så ved vi i hvert fald én ting med sikkerhed - og det er, at vi vil afholde Riverboat Jazz Festival i det omfang det overhovedet er muligt til den tid. 

Vi ved godt, at vi igen kan blive ramt af et forbud mod afvikling af festivaler eller et lokalt smitteudbrud - og det kan vi naturligvis ikke rokke ved. Det vigtigste er stadig, at vi passer bedst muligt på hinanden. Men viser det sig, at vi på forsvarlig vis kan og må afvikle festivalen i en eller anden form, så er vi helt parate til at præsentere en festival, hvor alle restriktioner overholdes og vi stadig kan nyde musikken, samværet og fællesskabet. 

Derfor vil vi bede jer sætte X i kalenderen for Riverboat Jazz Festival 2021. Festivalen finder sted 23.-27. juni 2021.