Jazzland

Om Jazzland

Som noget helt specielt i år, har vi skabt et helt område kun for børn i Museum Silkeborgs forhave. Vi har sat os for, at påtage os ansvaret omkring den jazz-indoktrinering man må forvente, når man vokser op i Riverboats hjemby Silkeborg. Fredag, lørdag og søndag inviterer vi på den bedste børnejazz vi har i Danmark og det er ikke den pæne slags, hvor man skal sidde artigt og synge med – men den slags, hvor vi håber at teltdugen rejser sig og der bare bliver knald på.

Og til forældrene kan vi lige som bonusinfo berolige med, at vi i Jazzland i øvrigt serverer byens bedste kaffe, lækker mad, kager og hapsere fra Madselskabet og ret så sunde madkasser til ungerne, hvis de bliver sultne. 

I ugen op til Riverboat har vi i samarbejde med Silkeborg kommune inviteret byens børnehaver ind til jazzkoncerter, så vi håber at vores små nye jazz-ambassadører tager deres forældre under armen og viser dem hvad JAZZ også er i weekenden.

Museum Silkeborg har i øvrigt gratis entré denne weekend og der vil også være besøg af Papirmuseet og Kunstcenter Silkeborg bad, der sammen med museet vil invitere ind til en markedsplads for børn i museumshaven – med mange sjove aktiviteter.

Orkestre & Koncerter i Jazzland

Æsken:

Tirsdag 25/6: Kl. 10 & 12

Onsdag 26/6: Kl. 10 & 12

Torsdag 27/6: Kl. 10 & 12

Fredag 28/6: Kl. 10 & 12

Lørdag 29/6: Kl. 11 & 12 (optog) & 15

ÆSKEN er et prisvindende børnemusikorkester, som spiller inddragende, humørfyldt og energisk musik for børn i alle aldersgrupper og deres forældre! 

Æsken vandt i december 2017 en Danish Music Awards i kategorien Børnejazz. De vandt fordi de i særlig grad har været med til at udbrede glæden og kendskabet til jazzmusik for børn. Der kommer smæk på til de eventyrlige koncerter med Æsken.

https://www.xn--sken-uoa.dk/video-1/

HipSomHap:

Lørdag 29/6: Kl. 14

HipSomHap har taget børneværelserne med storm og på kort tid etableret sig som et af de varmeste navne i dansk børnemusik.

Missionen er klar: HipSomHap er kommet for at gøre børnemusik cool! Og de er godt på vej: Gruppen stormer frem på YouTube med hits som ’Liker’ og ’Min far’. Musikken er spækket med seje rim og syge beats, der tager børnene seriøst og taler lige ind i deres verden.

https://www.youtube.com/watch?v=PwV_0XTlK3c&list=PL5l_a8glXsnIlEHT9Xcn1W...

Kalle Mathiesen:

Søndag 30/6: Kl. 12

Kalle er en konservatorieuddannet trommeslager, der har skabt sig en utrolig karriere med sit one-man show ’Kalles Danmarkstour’ på DR Ramasjang. Ud fra devisen :”Der er musik i alt og alt er musik” underholder Kalle med balloner, boremaskiner, pivedyr og ridderhjelme. Kalle har spillet på gader og stræder overalt i Danmark og det meste af verden.
Det eneste du kan være sikker på ved Kalle Mathiesen er, at du ikke kan være sikker på noget som helst. Kalle spiller også meget på bas til koncerten og bruger Loopstation, som er en form for sampler, der kan optage alle slags lyde.

Der er knald på Kalle og vi er sikre på at Kalle kommer til at leverer et forrygende show for alle aldre.

https://www.youtube.com/watch?v=YcAA8-a6pso

Heartbeat Group
Fredag 28/6 kl. 15

Lørdag 29/6 kl. 12:30

Søndag 30/6 kl. 11 

byder velkommen til en Stomp oplevelse der bobler af begejstring. Stomp er musik på alt andet end gængse instrumenter og der spilles på alt fra dunke, dåser, kroppe til skraldespande. Der er ingen grænser for stomp-genrens muligheder og uanset sammenhængen er der masser af begejstring fra både musikere og publikum. Med højenergisk stomp og humoristisk skuespil med et kærligt tvist rammer Heartbeat Group alle aldre.

https://www.youtube.com/watch?v=J5LVDjbjaEo

Kulturaktiviteter i Jazzland 

I Museum Silkeborgs have bag museet - Fredag 28/6 - Lørdag 29/6 & Søndag 30/6 kl. 10-16

Vi præsenterer Jazzland i samarbejde med Silkeborg Kommunes kulturafdeling og det har givet anledning til at andre af kommunens kulturinstitutioner byder ind med forskellige aktiviteter for børn i denne weekend. 

Museum Silkeborg som danner rammen for alle aktiviteter har gratis adgang denne weekend, så I kan både hilse på Tollundmanden og lige bliver opdateret på vores lokalhistorie og så byder vi i øvrigt på følgende aktiviteter i museumshaven:

Tegneworkshop med KunstCentret Silkeborg Bad:

Deltag i KunstCentrets tegneworkshop og afprøv forskellige tegneøvelser, såsom rumlig skitsering, kontur, proportioner og skyggelægning. Vi tegner efter store fotostater med flotte skulpturer og bygninger fra KunstCentrets skulpturpark. Workshoppen er åben, så kig forbi og deltag i det omfang, der passer jer bedst. Leder af workshoppen er billedkunstner Anne Grarup.

Museum Silkeborg: 

I museumsteltet kan du lege med, når vi rejser 2000 år tilbage i tiden. Du kan i klæde dig jernalderdragt og være med til hverdagens håndarbejde, hvor du fx kan sy din egen læderpung.

Papirmuseet:

I anledning af RiverBOAT kan man ved Papirmuseets stand lave forskellige slags papirs-både. Der er forskellige foldeteknikker og dekorationsmuligheder. Sværhedsgraden er varierende og henvender sig til alle aldre.

Derudover kan man prøve at lave sit eget papir, idet vi medbringer en transportabel øsebøtte. I bøtten er papirmasse af vand og bomuldsfibre – ligesom i den originale bøtte på Papirmuseet. Massen minder om den papirmassen, man engang lavede de danske pengesedler af.