Bliv frivillig

Som frivillig på Riverboat Jazz Festival får du:

 • En ølbillet pr. påbegyndt time, du er frivillig
 • Hvis du har fem eller flere timer får du årets Riverboat t-shirt.
 • Ved indmeldelse i musikforeningen (koster 100 kroner årligt), har du som hjælper adgang til vores hjælperfest om søndagen, hvor er der lækker mad, levende musik og fri bar.
 • Noget til CV’et
 • God arbejdsmusik
 • Gode kollegaer

Vi forventer:

 • Du er fyldt 18 år
 • Du har lyst til at tage fat
 • Motiveret for at lave mersalg
 • Du samarbejder med pladsbosserne
 • Bidrager til det gode humør

At du ved, at du er vigtig for os, så det kan være svært for os at løse, hvis du melder fra i sidste øjeblik eller ikke møder op.

Læs mere herunder om, at være frivillig på vores forskellige pladser:

TORVET & BIOS GÅRD

Opgaverne er primært bartjanser, salg af øl, vin, vand, kaffe mm. Man står i baren eller/og hvis man ønsker det serverer ved bordene i perioder. Man skal forvente, at der er perioder, hvor der er meget travlt og perioder, hvor der er knap så meget at lave. Oprydning indgår også i vagterne, mest omfattende når man lukker ned.
Der er altid 1-2 af de hovedansvarlige (bosser) til stede, som hjælper, informerer og sætter dig ind i opgaverne. Erfaring en fordel med ingen betingelse. Man kommer langt med lysten til at hjælpe og være med, samt et smil.
Man skal være 18 år for at tage en barvagt.

HAVNEN

Havneteltet er et af de tre store spillesteder under den traditionsrige Riverboat Jazz Festival, hvor store danske og udenlandske jazzorkestre spiller. Havnen er centralt placeret i byen og hvert år mens Riverboat finder sted er der masser af aktiviteter. Ud over Riverboats musiktelt har vi en udendørs bar og på arealet uden for teltet er der masser af mulighed for at gæsterne kan sidde og nyde musikken inde fra teltet samtidigt med at de oplever havne området når det er ”spil-levende”.

Opgaverne for de frivillige hjælper består i at sælge diverse drikkevarer, øl, vin, vand, kaffe mm. fra de to barer i teltet og fra ude baren. Hjælperstaben er tilpasset således at der altid er noget at gøre og skulle der være en pause i serviceringen forventes det naturligvis, at man rydder op på bordene inde i teltet såvel som udenfor eller er behjælpelig med at tømmer nogle af de mange skraldespande vi har sat op for at holde havneområdet pænt og rent.

De af hjælperne som hellere vil lave ”aktivt salg” ved bordene er mere end velkomne, og er en vigtig del af vores salg og image. Vi skal jo sørge for at de gæster der har ”bænket” sig også køber noget og dermed støtter Riverboat, så vi kan fastholde vores åbne koncept med fri adgang i teltene. Efter en aftenvagt hvor der lukkes ned, er det en del af opgaven, at deltage i oprydningen i og om nødvendigt på havnepladen uden om teltet. En hjælper vagt er normalt på min. 5 timer.

Pladsen bestyres af fire såkaldte ”Bosser” som hver har deres ansvarsområde, og som leder og fordeler opgaverne, som man som hjælper har meldt sig til. De gør deres bedste for at informere og sætte dig ind i opgaven, når du kommer og når det kniber undervej, naturligvis selv hjælper til.

Har du lyst til at hjælpe os, er det vigtigste for os, at du er parat til at løbe hurtigt og samtidig smile til vores gæster. For at kunne stå i en af vores barer skal du være fyldt 18 år. Erfaring er ingen betingelse, men at man er god til hovedregning er absolut en fordel, da der i pauserne er mange gæster der skal serviceres hurtigt og effektivt.

Betaling sker både kontant, kort og med MobilePay.

Vi glæder os rigtig meget til at byde dig velkommen i vores team.

BÅDENE – SEJLADSER

Hver båd er bemandet med min. 2 hjælper, på nogle af bådene 3. Opgaverne er primært bartjanser, salg af øl, vin, vand mm. Man indretter selv en midlertidig bar, normalt ude på fordækket, men man skal også være parat til at cirkulere rundt og servicere gæsterne. Klargøring og oprydning indgår i arbejdet.

En vagt indeholder normalt 2 sejladser af hensyn til kontinuiteten.
Før sejlads afgang er der altid én af de hovedansvarlige (bosser) til stede, som hjælper, informerer og sætter dig ind i opgaverne – men når først der er lagt fra kaj må man klare sig selv.
Erfaring er en fordel men ingen betingelse. Man kommer langt med lysten til at hjælpe og være med, samt et godt smil.

Skulle der være dårligt vejr har vi gøde regnfrakker til bådvagterne!

INFORMATIONSVOGN

Vognen er placeret på Aahavevej centralt overfor Havneteltet. De primære opgaver er her at hjælpe med alle former for informationer til gæster og musikere. Hvordan man finder rundt i byen og finder spillestederne, at sælge programmer, t-shirts, badges og cd’er og at udbetale kontanter fra DK automat, at sælge øl billetter, at formidle overskydende billetter, og meget andet. Det er således en fordel, at man har et vist kendskab til festivalen og til byen generelt. Informationen er bemandet med 2 personer hele tiden og bare en af dem har erfaring fra tidligere klarer man opgaverne.

LOGISTIK

Logistikken har deres ”kommandocentral” centralt på havnepladsen, hvorfra kørsel, vareleverancer og meget andet styres.
I denne gruppe er opgaverne mange og varierede og man skal være parat til at give en hånd med, hvor der behøves.
De primære opgaver er kørsel, udbringning af varer, afhentning af udenlandske orkestre i Billund lufthavn, levering af øl, vin og vand og andre ting til spillestederne, forskellige håndværkmæssige opgaver og i øvrigt alt forefaldende arbejde. 

Du kan tilmelde dig som hjælper fra 4. april 2016 og vagtplanerne vil blive sendt ud senest i begyndelsen af juni.

Vi kan ikke garantere at alle får de vagter som de godt kunne tænke sig, men vi prøver bedst muligt at få det hele til at gå op.